Home » Blogs » Instant Healing » Is kiezen echt verliezen?
Angsten Loslaten

Is kiezen echt verliezen?

door | 25 mei, 2021 | Instant Healing

Twee en half jaar geleden toen ik voor een tweede keer flink overspannen was door privéomstandigheden, waardoor ik ook veel stress op mijn werk had, kwam ik op een dieptepunt in mijn leven.

Ik werkte al 20 jaar in de zorg en nu wist ik me geen raad  meer wat te doen met mijn leven. Het dacht dat ik geen eigen keuze had. Ik moest dat werk blijven doen, want de tijden waren goed te combineren met mijn kind. Ik had mijn ex-partner nog ‘nodig’ om ‘op te passen’, ondanks dat hij uren later kwam opdagen.

Ik kan me mijn verdriet en frustratie nog goed herinneren. Voor mijn gevoel was ik een gevangene in mijn eigen leven, ik kon geen kant op, ik was een alleenstaande moeder, hoofdverdiener, ik betaalde alles alleen, ik was vader en moeder tegelijk en tussendoor voelde ik ook dat ik veel meer te doen had in deze wereld dan wat ik toen deed.

Tot op die dag, er knapte iets in mij, ik voelde me niet gewaardeerd als moeder en mijn ex-partner wist precies hoe hij me kon raken en dat deed hij ook nog steeds. Ik dacht op een gegeven moment, waar doe ik het nu eigenlijk allemaal voor. Ik wil rust, ik wil weg…echt weg!

Dit was mijn diepste donkerste dal, maar achteraf was dit het begin van het leven wat ik zelf wilde. Toen ik zo diep zat kwamen er die avond 4 vrouwen/engelen op mijn pad en daar ben ik ze nog steeds heel dankbaar voor.

Dat dieptepunt zie ik nu als starpunt van het leven dat ik wilde leiden. Ik ben ‘Ja’ gaan zeggen tegen mijn eigen leven en ik ben ‘Nee’ gaan zeggen tegen de mensen die mij niet meer diende. Ik ben een tijd lang opstandig en boos geweest. Dit had ik nodig om op mijn eigen plek te blijven staan.

Na overleg met mijn werk leek het een goed idee om te stoppen na 12,5 jaar gewerkt te hebben in de gehandicaptenzorg. Ik voelde me bang, want hoe ging ik het allemaal financieel redden. Maar hoe dan ook heb ik het gered.

Ik startte een online cursus om als verkoper op een groot platform producten te verkopen. Dit was totaal iets anders dan de zorg kan ik je wel zeggen. Het was totaal uit mijn comfortzone om als ondernemer aan de slag te gaan, maar ik heb heel veel geleerd. Vooral op persoonlijk vlak.

Ik liep tegen blokkades en overtuigingen aan wat betreft angst, ‘ik kan dit niet’,’dit is niks voor mij’,’ik kan niet eens rekenen’, ‘ik doe maar wat’…

Ik kwam erachter dat wat ik ook deed, ik mezelf het meest in de weg zat met die overtuigingen. Ik zag het goede concept van online ondernemen, ik geloofde daar in, maar ik geloofde niet in mezelf.

Mijn volgende uitdaging. Ik kocht een mascara van een vriendin, je kreeg er super lange wimpers van. Ik was enthousiast en kocht een hele tas met make-up, altijd leuk om te hebben voor iemand die amper make-up draagt. Met de aankoop van die tas, had ik gelijk een website erbij! En voor dat ik het wist volgde ik een stappenplan op social media om mijn make-up en mezelf zichtbaar te maken en te verkopen.

Ook hier stuitte ik op mijn beperkende overtuigingen. ‘Ik ben geen verkoper’, ‘ik durf mezelf niet zichtbaar te maken’, ‘wat zullen anderen van me vinden’, ‘verkopen is moeilijk’, ‘het is te duur’ enz. Ik nam mijn ervaringen en mijn make-up mee en stopte met het verkopen van make-up.

Wat vind ik dan wel erg leuk om te doen vroeg ik me af? Ik pakte mijn interesse weer op als orthomoleculair voedingsdeskundige. Ook hier stuitte ik gelijk tegen belemmerende overtuigingen aan. ‘Je weet niet genoeg’, ‘je moet weer eerst een cursus doen, ‘ik eet zelf niet eens altijd gezond’ enz.

Toch zette ik door. Ik had een paar dames die ik gratis zou begeleiden. Vol goede moed begon ik aan het traject. Ik merkte gelijk dat ik heel veel kennis wilde delen, maar mezelf moest inhouden, omdat het anders teveel informatie in een keer was. Wat ik ook aan mezelf merkte, was dat ik het veel interessanter vond om de onderliggende problemen, angsten, trauma’s en overtuigingen te onderzoeken. Hoe ontstaat een bepaald probleem, overgewicht of ziekte?

Toen wist ik het. Ik ga een methode vinden, die snel, liefdevol, effectief en life changing kan zijn.

Ik ben dit gaan manifesteren. ‘Ik vind een mooie, simpele methode die snel toegepast kan worden’. Door de kern aan te pakken, pak je het probleem ook aan. En zo kwam ik bij de ThetaHealing Techniek. Ik volgde de opleiding en ik vond dit geweldig. Ik voel helemaal aansluiting met wie ik ben en hoe ik vrouwen wil begeleiden.

Iedereen loopt wel tegen beperkende overtuigingen of angsten aan, angst om zichtbaar te worden, angst om je waarheid uit te spreken, angst om iemand te verliezen, angst voor het donker, de dood, geen nee kunnen zeggen, jezelf klein maken, oneindige overtuigingen die ontstaan zijn vanuit de jeugd. Dit ben je gaan geloven en als waar gaan aannemen.

Waarom ben je meer gaan eten? Waarom saboteer je jezelf op elk gebied van je leven? Wat zijn je verlangens? Ik ben er van overtuigd dat er meer onder zit dan het vele, verkeerde eten, het te weinig bewegen, het niet doorzetten om een andere baan te zoeken, het terugvallen in een depressie enz.

Als je, op welk vlak dan ook in je leven niet verder komt terwijl je dit wel wilt en voelt, besef dan dat je zelf op de rem staat. Dit gebeurt soms onbewust, maar het is nu tijd om je hier bewust van te worden. Wat zijn jouw angsten, overtuigingen en excuses om datgene niet te doen, waar je wel naar verlangt?

Weet dat je zelf alles creëert en dat er altijd een keuze is, waar je ook bent of staat in je leven. Ik weet het, het is eng, want kiezen is soms verliezen, maar niet kiezen of een ander laten kiezen is altijd verliezen. Verantwoordelijkheid nemen over je eigen leven is een must. Begin bij je gedachten en onderzoek door welke belemmerende gedachten jij je laat tegenhouden. En weet…

Je hebt gedachten, maar je bent ze niet en…

Je hebt overtuigingen, maar je bent ze niet.

Over Marit

Waar ik ben, is wie ik nu ben.

Mijn grote passie is persoonlijke groei & bewustzijn. Leven vanuit het hart en vrouwen begeleiden om los te komen van aangeleerde overtuigingen en angsten die ze zijn gaan geloven.

Ik zie een wereld voorbij het ego bewustzijn en het is mijn missie om jou te inspireren om alle aangeleerde lagen die je niet meer dienen van je af te schudden, zodat je je volle potentieel kunt leven en alles kunt creëren vanuit jouw oneindig bewustzijn die je al bent. Je bent namelijk al Heel & Compleet.

 

Gerelateerde artikelen

Een onverklaarbare leegte in jezelf? Misschien ben je een alleengeboren tweeling!

Een onverklaarbare leegte in jezelf? Misschien ben je een alleengeboren tweeling!

Je voelt je eenzaam en je hebt het idee dat je altijd iets mist. Een gemis, een verlangen naar verbinding. Wat je ook doet en hoeveel vriendschappen je ook aangaat, het afgescheiden gevoel blijf je houden. Je voelt zelfs een verlangen naar de dood. Je voelt dat waar je vandaan kwam, je heel en compleet was. 1 op de 10 zwangerschappen begint met een tweeling, waarvan er een vruchtje na een paar weken, zonder dat de zwangere dit hoeft te merken, afgestoten wordt.

lees verder
Wat de boer niet kent, (w)eet hij niet

Wat de boer niet kent, (w)eet hij niet

Wat maakt het woord Healer bij je los? Wat doet een Healer eigenlijk? Is een Healer iemand die zweverig is, of juist heel bewust van zichzelf en de wereld om haar heen? Iedereen heeft er een ander idee en gevoel over. Een Healer is iemand die gebruik maakt van de verschillende Lagen van het bestaan. Er zijn in totaal zeven lagen van Bestaan en op elke laag gebruiken healers energie, kruiden, kristallen, hogere machten en onvoorwaardelijke liefde om mensen te helen. Ook chirurgen maken gebruiken van de verschillende lagen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin